Montapacking haalt lucht uit verpakkingen
E-commerce 13.02.2020 | Branchenieuws

Montapacking haalt lucht uit verpakkingen

Montapacking gaat producten verzenden in de fashionpacks van PostNL. Uit deze verpakking kan de lucht worden geperst, zodat het formaat wordt teruggebracht tot een brievenbuspakket. 

PostNL introduceerde het verpakkingsmateriaal een jaar geleden voor kledingwebshops. De envelop bestaat uit meerlaags materiaal en is waterdicht. Via een ventiel wordt de lucht uit een verpakking gedrukt. Daardoor kunnen drie kledingstukken samen teruggebracht worden tot een formaat dat door de brievenbus past. 

Montapacking grootste afnemer fashionpack

De post- en pakketvervoerder verkocht de fashionpacks tot op heden voornamelijk direct aan webshops met een eigen handling en verzending. E-fulfilmentspecialist Montapacking gaat de verpakking nu voor zijn klanten inzetten, met Freshcotton.nl als eerste klant. Met de eerste order van 50.000 fashionpacks is Montapacking in één klap de grootste afnemer van PostNL. 

Van pakket naar brievenbuspost

PostNL stelt dat de acceptatie van de fashionpack in de mode- en textielbranche groeit. De verpakking is zo ontwikkeld dat kleding er onbeschadigd uit komt. Volgens Ted Lammerse, accountmanager bij PostNL, kan textiel dat eerst als pakket werd verzonden met de fashionpack in 60 tot 70 procent van de gevallen als brievenbuspost worden afgeleverd. Hierdoor wordt op de verzendkosten bespaard en hoeven consumenten niet thuis op hun pakket te blijven wachten. Bovendien is de verpakking herbruikbaar, wat het milieu ten goede komt. Plaats een reactie (0)

Reageren