Megadistributiecentrum van Zalando opent eind dit jaar de deuren

Logistiekprofs op 8 juni 2021 | 2 minuten leestijd

Vanaf het vierde kwartaal van 2021 worden de eerste pakketten vanuit het dc van Zalando in Bleiswijk verstuurd. Het distributiecentrum van 140.000 vierkante meter is de eerste Nederlandse locatie van de e-commercegigant. Ingram Micro wordt er verantwoordelijk voor de logistieke operatie. 

Zalando kondigt vandaag de samenwerking met de logistiek dienstverlener aan. De twee partijen werken op andere locaties al samen, onder meer in het Zweedse distributiecentrum nabij Stockholm. Ingram Micro, dat ook de logistiek verzorgt voor partijen als bol.com en de Bijenkorf, verwacht op de middellange termijn 1.500 banen in het nieuwe dc te creëren.

Zalando startte in 2019 met de bouw van zijn eerste Nederlandse dc in Bleiswijk. Eind dit jaar opent het pand van 140.000 vierkante meter de deuren. Het is dan het grootste logistiek centrum van de e-tailer tot nu toe. Het pand kent ook het hoogste niveau van automatisering. Zo wordt het voorzien van goods-to-person shuttletechnologie. Met de nieuwe locatie belooft Zalando kortere levertijden in de Benelux, waaronder same day delivery.

Verwacht wordt dat het pand bij oplevering duurzaamheidscertificering BREEAM ‘Very Good’ krijgt. Daarvoor investeert Zalando in duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. 

Gerelateerde artikelen