21.05.2015 | Branchenieuws

Logistiekelingen zijn best tevreden

Logistiek professionals hebben niets te klagen over hun salaris en huidige loopbaan. Toch staat ruim dertig procent open voor aanbiedingen van andere werkgevers. Dat blijkt uit een enquête van Berenschot in opdracht van VLM onder 639 logistiek professionals.

Salaris
De logistiek managers zijn tevreden met hun huidige arbeidsvoorwaarden. Zij verdienen tussen de 60.000 en 70.000 euro per jaar. Opvallend is dat de groep tussen 35 en 40 jaar gemiddeld meer verdient dan de oudere beroepsgenoot.

Lees ook: Cultuurverschillen in de logistiek

Logistiek professionals hechten veel waarde aan hun salaris. Toch zijn ook uitdaging, werksfeer en ontwikkelmogelijkheden belangrijke pijlers voor de respondenten. Als deze aspecten niet aanwezig zijn, dan gaat de logistiek manager liever op zoek naar andere baankansen. 13 procent van de deelnemers zou actief op zoek zijn naar een andere baan.

Niveau leidinggevenden
Uit de enquête komen ook verbeterpunten naar voren. Zo zijn de werknemers in de logistiek niet tevreden over het niveau van hun leidinggevenden. Die leidinggevenden geven aan dat ook zij daar graag aan willen werken. Zij denken daarbij vooral aan het verbeteren van hun managementaspecten.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Eric Hendriks
    27.05.2015 - 11:00 uur | Eric Hendriks

    We merken het weer aan de vraagkant van de arbeidsmarkt, vacatures staan weer langer open, kandidaten hebben meer keuze en zijn kritisch voor hun volgende stap. Bedrijven hebben minder tijd om de vacatures in te vullen en daardoor krijgen wij het als Werving & Selectie bureau voor de logistieke professionals weer drukker en is onze toegevoegde waarde zichtbaar.