LogiMAT toch afgeblazen door coronavirus

Logistiekprofs op 5 maart 2020 | 2 minuten leestijd

De LogiMAT gaat toch niet door. Het risico op het coronavirus in Duitsland en de regio Stuttgart is acuter geworden, stelt beursorganisator EuroExpo. Het event wordt niet verplaatst; er kon geen vervangende datum in 2020 worden gevonden. 

De afgelopen dagen druppelden de afmeldingen voor de intralogistieke vakbeurs al binnen. Jungheinrich, Still, Linde Material Handling, Dematic, Vanderlande en BITO gaven aan tussen 10 en 12 maart niet aanwezig te zullen zijn op de beursvloer. 

Verhoogd risico

LogiMAT achtte het tot woensdag echter gewoon mogelijk om de achttiende editie van de beurs door te laten gaan. De lokale gezondheidsautoriteiten verwachtte geen verhoogd risico voor standhouders en bezoeker. “Op dit moment is het risico echter acuter geworden door de toegenomen en versnelde verspreiding van het coronavirus in Duitsland, met name in de regio Stuttgart”, schrijft de oorganisator op haar website. Het regionale bureau voor de volksgezondheid instrueerde EuroExpo daarom de LogiMAT alsnog te annuleren. 

Geen vervangende datum

“Dit is bitter, gezien het overweldigende belang van LogiMAT Stuttgart voor de wereldwijde intralogistieke industrie. De annulering van LogiMAT door externe, onvoorziene omstandigheden is ongekend in de achttienjarige geschiedenis van het evenement”, aldus Christoph Huss, Managing Partner EuroExpo. “Ondanks enorme inspanningen in samenwerking met Messe Stuttgart, konden we geen latere datum vinden om het evenement in 2020 te organiseren, dus het is met grote spijt dat we hebben besloten LogiMAT 2020 te annuleren”

Gerelateerde artikelen