Steeds meer afhakers voor LogiMAT, beurs gaat (nog) wel door

Logistiekprofs op 4 maart 2020 | 2 minuten leestijd

Het regent afmeldingen voor de LogiMAT in Stuttgart. Jungheinrich, Dematic, Still en Linde Material Handling zijn niet meer aanwezig op de logistieke vakbeurs, die gepland staat van 10 tot 12 maart. De beursorganisatie ziet vooralsnog geen reden om het evenement af te blazen. 

“De huidige status is dat de LogiMAT zoals gepland zal plaatsvinden in Stuttgart”, schrijft organisator Euroexpo op de website van het event. De Duitse overheidsinstanties beoordelen het risico van het coronavirus op inwoners van Duitsland nog steeds als matig. Euroexpo ziet daarom (vooralsnog) geen reden om de grootste logistieke vakbeurs van Duitsland te annuleren. 

Enkele grote leveranciers zien echter toch af van deelname. Het lijkt een kwestie van tijd tot de volgende annuleringen binnendruppelen, nu logistieke zwaargewichten als Still, Jungheinrich, Linde Material Handling en Dematic de toon hebben gezet. Bij een groot evenement als LogiMAT kan volgens hen niet worden uitgesloten dat bezoekers van de beurs of standbemanning besmet raken met het coronavirus. “We hebben daarom besloten onze deelname aan de beurs te annuleren”, aldus Linde Material Handling op haar website.

“De gezondheid van onze klanten en medewerkers is voor Jungheinrich een absolute prioriteit”, vertelt Christian Erlach, bestuurslid Marketing & Sales bij Jungheinrich AG. ‘’Het is dan ook met een zwaar hart dat we besloten hebben om dit jaar niet deel te nemen aan LogiMAT.” Jungheinrich ziet de LogiMAT als de belangrijkste intralogistieke vakbeurs van dit jaar. “Tegen deze achtergrond kijken wij er naar uit om u in 2021 weer te zien in Stuttgart.”

Update 4 maart, 13.50 uur: Ook Vanderlande en BITO hebben aangegeven dat zij niet meedoen aan de LogiMAT.