Locus Robotics wil Kiva opvolger op de markt brengen
16.08.2016 | Branchenieuws

Locus Robotics wil Kiva opvolger op de markt brengen

Robotontwikkelaar Locus Robotics wil de opvolger van Amazon’s Kiva robot op de markt brengen. De orderpicker moet zodanig gebruiksvriendelijk worden, dat magazijnen de robot massaal zullen inzetten. 

Locus Robots komt uit de koker van Quiet Logistics. Laatstgenoemde maakte tot 2012 gebruik van de Kiva robots. Toen Kiva Systems werd overgenomen door Amazon, moest Quiet Logistics op zoek naar een andere magazijnrobot. Het besloot met Locus Robotics een eigen robot te ontwikkelen, die nog goedkoper en efficiënter wordt dan de Kiva robot.

Beperkingen Kiva robot
Bruce Welty, mede-oprichter van Locus Robotics stelt tegenover IEEE Spectrum dat het lessen heeft getrokken uit de problemen die het tegenkwam bij de Kiva robot. “Zoals je je kunt voorstellen draait de eerste versie van iets om het werkend te krijgen.” Zo was de Kiva robot erg duur en zwaar. Bovendien zou de implementatie ervan veel werk zijn. Ook met het feit dat er veilig samengewerkt moet worden met mensen, was bij de ontwikkeling van de Kiva geen rekening gehouden. De Kiva werkte met een aparte infrastructuur, terwijl de nieuwe robot kan worden aangepast aan de bestaande infrastructuur in een magazijn.

Navigeren
Door middel van lidar (light detection and ranging of laser imaging detection and ranging) navigeert de robot. De robot weet waar objecten zich in het magazijn bevinden, waardoor deze direct naar de juiste plek kan rijden. De robot blijft daar wachten tot de magazijnmedewerker die in dat patrouilleert staat het object op de robot neerlegt. De robot rijdt daarna door naar het volgende object. Het aantal kilometers dat menselijke magazijnmedewerkers moeten lopen, wordt daardoor erg verkort.

Video: Mike Johnson, oprichter van Locus Robotics over de techniek achter de nieuwe robot.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren