Lidl overweegt uitbreiding fietsbezorgingen in België

Logistiekprofs op 15 May 2019

Lidl wil in meer Belgische steden per fiets gaan bezorgen. In Gent heeft het inmiddels 25.000 boodschappen per fiets afgeleverd. 

De supermarktdiscounter verkocht jarenlang alleen non-foodproducten op haar website. Een halfjaar geleden startte het in Gent toch met de bezorging van dagelijkse boodschappen. Daartoe lanceerde het de webshop Lidl Simpl

Klanten die in Gent een bestelling plaatsen krijgen hun online bestelde boodschappen binnen twee uur met de fiets thuisbezorgd. Daarvoor werkt Lidl met fietskoerierdienst Cargo Velo. 

25.000 boodschappen

Zo’n 25.000 boodschappen bezorgde de grootgrutter sinds de lancering al per fiets, volgens Lidl goed voor 15.000 kilometer zonder CO2-uitstoot. “Al vanaf dag twee was het alle hens aan dek. Intussen zijn we geroutineerd”, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. “We hebben extra personeel, drie à vier mensen, die bezig zijn met het verzamelen van de boodschappen.” Zij verzamelen de bestelling niet in een distributiecentrum maar in één van de Lidl-filialen in Gent. 

Lidl rekent toch verzendkosten

De dienst is inmiddels zo’n succes dat Lidl overweegt om uit te breiden naar andere Belgische steden, schrijft Metro. Voor de bezorging gaat het wel kosten in rekening brengen. Voorheen hoefden klanten bij een bestelling van meer dan 25 euro geen verzendkosten te betalen. Nu betaalt elke klant 3,99 euro. “In ruil daarvoor hebben we wel het assortiment uitgebreid. De klant doet nu grotere bestellingen, waardoor de prijs hem niet lijkt af te schrikken”, aldus de woordvoerster.

De supermarktketen onderzoekt nog naar welke steden het wil uitbreiden.