Jungheinrich bouwt geautomatiseerd onderdelenmagazijn

Logistiekprofs op 14 oktober 2020 | 2 minuten leestijd

Jungheinrich bouwt in Duitsland een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr-Werk Ehingen, één van ’s werelds grootste bouwers van mobiele kranen. Het hart van de logistieke oplossing is een zes-gangen geautomatiseerd silo-hoogbouwmagazijn met 18.000 palletplaatsen. 

Het nieuwe magazijn komt te staan in Ehingen, Baden- Württemberg. Vanaf 2023 wil Liebherr vanuit hier de wereldwijde distributie van onderdelen verzorgen. De specialist in kranen heeft Jungheinrich als enige partner aangetrokken voor de planning, het ontwerp en de bouw van het project. Bij het ontwerp moet rekening worden gehouden met de toekomstige groei die Liebherr voorziet. 

Het magazijn krijgt een lengte van 80 meter, een breedte van 75 meter een hoogte van 30 meter. Bovendien beschikt het over een bakken-shuttle-magazijn met driedubbeldiepe opslaglocaties voor in totaal 40.000 bakken, verdeeld over twee gangen. 

Naast de bouw van het silo-hoogbouwmagazijn en bakken-shuttle-magazijn levert Jungheinrich de conveyors voor pallets en bakken en zes magazijnkranen van dochteronderneming MIAS. Elke magazijnkraan heeft twee lastopnamemiddelen, die moeten zorgen voor een snelle opslag en overslag van Liebherr-onderdelen. 

Het Jungheinrich Warehouse Management Systeem (WMS) stuurt in samenwerking met het ERP-systeem van Liebherr de automatische en manuele processen aan. Dit omvat onder andere multi-order picking van onderdelen met pick-by/put-to-light en daaropvolgende consolidatie naar orderpallets. 

Gerelateerde artikelen