Jumbo zet winkelpersoneel aan het werk in distributiecentra
18.04.2017 | Branchenieuws

Jumbo zet winkelpersoneel aan het werk in distributiecentra

Winkelpersoneel en medewerkers van het hoofdkantoor van Jumbo hebben tijdens Pasen moeten bijspringen om de stakende medewerkers van de distributiecentra te vervangen.

Dat meldt de supermarktketen in een persbericht. De medewerkers zouden zelf hebben aangeboden om met de paasdrukte de stakers te vervangen, om zo te voorkomen dat de winkels minder goed werden bevoorraad. Volgens persbureau ANP hadden ongeveer dertig van de 580 supermarkten van Jumbo op Goede Vrijdag last van de stakingen in de dc’s.

Medewerkers van Jumbo hebben sinds afgelopen dinsdag het werk neergelegd om een cao-akkoord af te dwingen. Volgens vakbonden FNV en CNV zijn 400 van de 3000 medewerkers van de Jumbo-dc’s in staking. Volgens Jumbo gaat het echter om 150 mensen. De bonden willen de acties doorzetten tot er een akkoord ligt. Jumbo beloofde haar medewerkers een loonsverhoging van 1,5 procent, om de gemoederen zo te sussen. Daar gingen de vakbonden niet mee akkoord. Via een kort geding hoopte de supermarktketen de staking vervolgens tevergeefs te laten verbieden.

Het cao van Jumbo is per 1 april afgelopen. De supermarktketen wil met een nieuw cao wachten tot 1 juli, wanneer de cao’s van andere supermarkten bekend zijn. “Wij staan garant voor een goed pakket arbeidsvoorwaarden en daar verandert helemaal niets aan. Maar we zijn nu eenmaal niet de enige supermarktketen in Nederland en moeten rekening houden met wat onze concurrenten doen. Dat hebben we vorig jaar ook zo afgesproken met de bonden.”  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren