Personeel Jumbo-dc krijgt meer loon

Logistiekprofs op 10 April 2017

Jumbo heeft haar 3.000 logistieke medewerkers een loonsverhoging van 1,5 procent beloofd. Daarmee reageert de supermarktketen op de acties die vakbonden sinds vorige week hielden.

Medewerkers van Jumbo-distributiecentra voerden sinds maandag stiptheidsacties uit. De werknemers en vakbondsleden hoopten Jumbo zo te dwingen om alsnog over een nieuwe cao te praten. Het eerdere cao liep per 1 april af. Jumbo wilde zelf pas in juli met de vakbonden over een nieuw cao onderhandelen. Vanaf dat moment zijn namelijk de cao supermarkten en de cao AH Logistics afgesloten. Volgens de supermarktketen zou het wachten tot 1 juli zorgen voor meer gelijkheid in de branche.

In een verklaring zegt Jumbo het te betreuren dat de vakbonden niet wilden overleggen en in plaats daarvan inzetten op acties. Met de aankondiging van de loonsverhoging wil het bedrijf duidelijkheid scheppen voor de distributiemedewerkers. De loonsverhoging gaat in per 1 april. Wanneer de komende periode duidelijk wordt dat de lonen in andere cao’s logistiek supermarkten harder stijgen, zal Jumbo met terugwerkende kracht een extra loonstijging doorvoeren.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com