Jumbo opent afhaalpunt op de camping
11.08.2017 | Branchenieuws

Jumbo opent afhaalpunt op de camping

Nederlandse kampeerders in Uden kunnen hun boodschappen voortaan op de camping laten bezorgen. Jumbo opende daar haar eerste Camping Pick Up Point.

Gasten van camping De Pier die online een bestelling plaatsen, kunnen vanaf de volgende dag de boodschappen tussen 17.00 uur en 18.00 uur ophalen bij het Pick Up Point, bij de ingang van de camping. In gekoelde kratten worden de boodschappen daar afgeleverd.

Het idee om een Camping Pick Up Point te starten komt van Jumbo ondernemer Roland de Laak uit Uden. Hij zag in zijn winkel een toename van klanten die in de zomer op een camping in de buurt verbleven. Van daaruit ontstond het idee om boodschappen naar kamperende klanten toe te brengen.

Het Pick Up Point is de hele zomer geopend. Na de zomerperiode wordt het afhaalpunt geëvalueerd waarna in de toekomst mogelijk uitbreiding volgt op andere campings. Jumbo heeft inmiddels 360 Pick Up Points. 

Tweede e-commerce dc Jumbo
Vorige maand werd bekend dat Jumbo druk bezig is met de bouw van een tweede e-fulfilment center. 
Met het nieuwe distributiecentrum in Raalte wil Jumbo de snelle groei die het online doormaakt opvangen. Jumbo verdubbelde in 2016 de capaciteit van zijn huidige e-commerce dc in Den Bosch al van 12.000 naar 30.000 vierkante meter. Volgens Frits van Eerd, directeur van Jumbo, zal de supermarktketen in de loop van volgend jaar echter uit dit distributiecentrum groeien. Dat is eerder dan verwacht. Het nieuwe distributiecentrum wordt in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen

Redactie LogistiekProfs 


Plaats een reactie (0)

Reageren