Jumbo nog deze zomer operationeel in nieuw dc Nieuwegein

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Na drie jaar is het gemechaniseerde landelijk distributiecentrum van Jumbo klaar voor gebruik. Deze zomer wil de supermarktketen vanuit Nieuwegein de eerste winkels bevoorraden. Door de forse groei van online boodschappen staan er ook nieuwe hubs op de planning. Jumbo verwacht dat deze nieuwe locaties nog dit jaar duizenden nieuwe banen zullen opleveren. 

Jumbo bouwde de afgelopen jaren aan een nieuw landelijk distributiecentrum voor de opslag en distributie van lang houdbare producten. Het complex van 45.000 vierkante meter is inmiddels klaar voor gebruik. Deze zomer wordt het dc stapsgewijs in gebruik genomen, meldt Jumbo bij de presentatie van de halfjaarcijfers. 

In het dc worden zogenoemde medium en slow move producten van Jumbo verwerkt. Het aantal artikelen in deze categorie zal de komende jaren stijgen tot ruim 14.000 stuks. Ondertussen onderzoekt Jumbo naar eigen zeggen ook de mogelijkheden voor een nabijgelegen gemechaniseerd dc voor verse producten. 

Nieuwe hubs online boodschappen

De supermarktketen realiseerde in het eerste halfjaar van 2020 een omzetstijging van 14,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral de vraag naar thuisbezorging steeg hard (50 procent). 

Jumbo bezorgt boodschappen momenteel vanuit regionale hubs en twee E-fulfilment Centers (EFC’s) in ’s Hertogenbosch en Raalte. In mei werd in Breda een vijfde hub voor online boodschappen geopend. Eind dit jaar volgt een derde EFC in Bleiswijk. De grootgrutter kijkt naar verschillende opties voor capaciteitsuitbreiding, waaronder nieuwe hubs. De supermarktketen verwacht dat deze uitbreiding voor het einde van het jaar duizenden nieuwe banen oplevert. Het totaal aantal Jumbo-medewerkers komt hierdoor uit op zo’n 100.000.

Gerelateerde artikelen