Jumbo neemt belang in flitsbezorger Gorillas: ‘Veel potentieel in instant bezorging’

Logistiekprofs op 28 maart 2022 | 2 minuten leestijd

Jumbo intensiveert de samenwerking met flitsbezorger Gorillas. De supermarktketen liet al boodschappen bezorgen door het bedrijf, maar neemt nu ook een belang in Gorillas.

Mississippi Ventures, het investeringsfonds van Jumbo-familie Van Eerd, neemt het belang in de flitsbezorger. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. 

“Bij Jumbo zien we veel potentieel in instant bezorging, waarmee we nieuwe klantengroepen in de grote steden kunnen aanboren”, zegt Jumbo-CFO Ton van Veen over het partnership. “Verdere uitbreiding van onze samenwerking, waaronder het aanbieden van de snelle bestelservice van Gorillas via onze eigen onlinekanalen, wordt op dit moment samen met Gorillas uitgewerkt. Ook onze zelfstandig ondernemers worden bij dit proces betrokken.” Gedacht wordt aan co-locaties in binnensteden. Daar plukt vooral Gorillas de vruchten van, omdat veel gemeenten een tijdelijk verbod hebben ingesteld op nieuwe darkstores, van waaruit flitsbezorgers leveren. 

De twee bedrijven sloegen in januari de handen ineen. Sindsdien bezorgt Gorillas boodschappen voor klanten van Jumbo in Nederland en Vlaanderen. Zij kunnen via de app en website van Jumbo een bestelling plaatsen. De supermarktketen levert een groot deel van het assortiment aan de flitsbezorger. 

Gerelateerde artikelen