Inther en SRD verkopen eerste Automated Document Applicator

Logistiekprofs op 12 August 2016

Inther Logistics en SRD Maschinenbau hebben de eerste Automated Document Applicator (ADA) verkocht. Het product, dat vorig jaar de Logistica Award publieksprijs won, werd verkocht aan het distributiecentrum van bouwmarkt BAUHAUS in het Duitse Krefeld.  

De ADA automatiseert het aanbrengen van documenten aan de buitenzijde van een doos. Het print, buffert, vouwt en plakt documenten met een docufoil op dozen. Zowel het doosformaat, als de positie waar het document aangebracht wordt, kan hierbij continu variëren. Deze documenten zouden nu vaak in het pakket worden meegezonden, terwijl het in veel gevallen het verplicht is om deze documenten aan de buitenkant zichtbaar te hebben.

Vorig jaar dong Inther met de Automated Document Applicator mee naar de Logistica Award, de prijs voor de meest innovatieve, logistieke oplossing van 2015. De verpakkingsmachine CVP-500 van Neopost werd door de jury als winnaar gekozen. Inther won met de ADA de publieksprijs. 

De ADA wordt door Inther & SRD in het najaar van 2016 geïmplementeerd bij BAUHAUS. De bouwmarkt wil met het product de efficiency van het verpakkingsproces verbeteren. 

Redactie LogistiekProfs