Ingram Micro en Bijenkorf plaatsen centraal distributiecentrum in Tilburg

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Ingram Micro bouwt voor de Bijenkorf een distributiecentrum in Tilburg. Het duurzame pand, dat een oppervlakte van 41.553 vierkante meter krijgt, vervangt het distributiecentrum van de Bijenkorf in Woerden. 

De Bijenkorf en Ingram Micro verlengden onlangs hun samenwerking met tien jaar. Ingram Micro zal zowel de pakketten naar online shoppers in België en Nederland versturen als de zeven winkels van de Bijenkorf bevoorraden. 

Nu nog werkt de Bijenkorf vanuit twee distributiecentra: een distributiecentrum in Woerden voor de winkelbevoorrading en het distributiecentrum van Ingram Micro in Waalwijk voor online bestellingen. Op de nieuwe locatie wordt de logistiek gecentraliseerd. Ingram Micro verwacht hier in 2020 ruim 14 miljoen items per jaar te verzenden. 

BREEAM Outstanding

Ingram Micro sloot met HVBM Vastgoed een overeenkomst voor de realisatie en huur van het nieuwe distributiecentrum. Bij de bouw mikken de partijen aan op de internationale BREEAM-standaard Outstanding. Het gebouw wordt voorzien van energiezuinige en gasloze klimaatinstallatie en duurzame verlichting. 

Werkgelegenheid Tilburg

Het distributiecentrum wordt medio 2019 opgeleverd en zal naar verwachting honderden banen opleveren voor Tilburg en omgeving. In eerste instantie biedt het dc plek aan 300 medewerkers. Op termijn zal dit groeien naar 600 medewerkers. Ingram Micro is inmiddels begonnen met het werven van personeel. 

Sluiting dc in Woerden

Begin dit jaar maakte de Bijenkorf al bekend dat het de logistiek wilde reorganiseren. Het distributiecentrum in Woerden sluit daarom in 2019 haar deuren om plaats te maken voor het centrale dc. “Het houden van één centrale voorraad in een nieuw distributiecentrum betekent dat de goederen sneller op de locatie zijn waar ze nodig zijn, of dit voor de webshop of één van de winkels is”, verklaarde het warenhuis. Met de sluiting gaan 143 arbeidsplaatsen verloren.

Gerelateerde artikelen