Hornbach neemt nieuw e-commerce dc versneld in gebruik

Logistiekprofs op 17 mei 2021 | 2 minuten leestijd

Bouwmarkt Hornbach heeft er een nieuw distributiecentrum in Eindhoven bij. Het pand van 15.000 vierkante meter werd door XPO Logistics versneld in gebruik genomen. 

Volgens Hornbach bestellen steeds meer klussers hun bouwmaterialen online. Zeker als het om grote of zware materialen gaat. Daarom werd besloten om de online dienstverlening flink op te schalen. 

Het distributiecentrum in Eindhoven, dat beheerd wordt door XPO Logistics, stond al gepland maar draait nu versneld op volle kracht. “Om de huidige logistieke uitdaging het hoofd te bieden zijn ook op dit vlak extra maatregelen genomen”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Zodat we door het hele land bestellingen kunnen bezorgen; van plaatmateriaal en cement tot gereedschap, zo snel mogelijk thuis of direct op de bouwplaats.”

Hornbach telt momenteel vijftien Nederlandse bouwmarkten. Daar kunnen klanten nu ook met een app shoppen. De app geeft precies aan in welk gangpad een product, zoals een schroef, ligt. Via een QR-code kan vervolgens contactloos worden afgerekend bij de zelfscankassa’s. “Met de Hornbach-app en zelfscankassa’s spelen we in op de behoeftes van onze klanten: sneller winkelen, sneller afrekenen en dus sneller aan de slag met het project.”

 

Gerelateerde artikelen