H&M wil distributiecentrum in Tiel sluiten

Logistiekprofs op 19 november 2020 | 2 minuten leestijd

H&M wil zijn logistieke operatie overhevelen naar Duitsland. Het distributiecentrum in Tiel gaat daarom op slot. 

Dat meldt De Gelderlander. H&M betrok het Tielse distributiecentrum in 2015. De bevoorrading vond in principe plaats vanuit Hamburg, maar het dc in Nederland hielp de moderetailer om sneller te kunnen reageren op de vraag. 

Op die keuze komt de retailer nu terug. “We onderzoeken en evalueren continu of de huidige opzet van onze logistiek passend is bij markt van nu. Dit doen we om ervoor te zorgen dat we het juiste product, op het juiste moment op de juiste plek hebben”, aldus een woordvoerder.

De moderetailer heeft het over een ‘voorgenomen besluit’. De knoop is dus nog niet definitief doorgehakt. Medewerkers in Tiel zijn al wel geïnformeerd. Onduidelijk is wat de precieze gevolgen voor hen zijn. “Wij zullen hen te allen tijde als eerst op de hoogte brengen van alle ontwikkelingen.”

Lees ook: H&M zet supply chain open voor concurrentie

De Zweedse modeketen kondigde vorige maand een groot aantal winkelsluitingen aan. 250 van de 5.000 winkels wereldwijd gaan op slot. H&M zag haar omzet in het derde kwartaal met 16 procent dalen. Ook de winst viel lager uit. De dalende cijfers werden grotendeels veroorzaakt door de coronacrisis. De retailer moest tijdens de pandemie winkels wereldwijd sluiten. 

Gerelateerde artikelen