Franse distributiecentra Amazon voorlopig nog op slot

Logistiekprofs op 14 mei 2020 | 2 minuten leestijd

De zes distributiecentra van Amazon in Frankrijk zijn al bijna een maand gesloten. De internetgigant vreest een miljardenboete en durft de operationele activiteiten daarom nog niet op te starten. 

De dc’s blijven in ieder geval tot maandag 18 mei gesloten, meldt Reuters. De rechtbank in Frankrijk oordeelde in april dat Amazon-werknemers in distributiecentra te veel kans lopen op besmetting met het coronavirus. De e-commercegigant mag daarom alleen nog essentiële goederen vanuit de dc’s verschepen, zoals boodschappen, medische hulpmiddelen en kantoorartikelen. Houdt Amazon zich daar niet aan, dan volgt een boete. 

Kans op miljardenboete te groot

Amazon besloot om de distributiecentra dan maar helemaal dicht te gooien en de 10.000 medewerkers met betaald verlof te sturen. “Onze distributiecentra zijn veilig. We kunnen alleen meer dan een miljard euro boete per week krijgen als 0,1 procent van de verzonden items als ‘niet essentieel’ wordt bestempeld.”

Klanten kunnen overigens gewoon op Amazon.fr bestellen, bij externe partijen die via Amazon verkopen of via het wereldwijde logistieke netwerk van de retailer. 

Afbeelding: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen