Drones voor voorraadbepaling in de maak

Logistiekprofs op 10 December 2014

Er zijn drones voor het magazijn in ontwikkeling die binnen een mum van tijd de voorraad kunnen lokaliseren en bepalen. Een paar weken geleden kwam Amazon nog in het nieuws door de Robots die de etailer in zijn magazijn inzette. De etailgigant lijkt nu overtroffen te worden door een nieuwe technologische innovatie: de magazijndrone.

Vliegen
Het Duitse Fraunhofer Institutie for Material Flow and Logistics (IML) heeft een mobiele antenne ontwikkeld die op afstand kan aflezen wat er op barcodes of RFID tags staat en zo de voorraad kan bepalen. De ontwikkelaars bij IML zijn nu druk bezig met de doorontwikkeling van deze mobiele antenne. Bedoeling is namelijk dat deze uiteindelijk door het magazijn kan vliegen om zo een complete overview te krijgen. Zelfs op plekken die te voet niet goed te bereiken zijn.

Medio 2015 in gebruik
De drones maken geen geluid terwijl ze het magazijn overvliegen. Ze kunnen zelfstandig navigeren en geven het automatisch door wanneer er een tekort dreigt te ontstaan. IML verwacht dat de vliegende robot medio 2015 in gebruik genomen kan worden.

Neemt de robot uiteindelijk de rol van de magazijnmedewerker over? Lees het in dit artikel van LogistiekProfs. 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Fraunhofer IML