'Docdata wil voorraad V&D houden'
12.01.2016 | Branchenieuws

'Docdata wil voorraad V&D houden'

Logistiek dienstverlener Docdata is niet van plan de voorraden aan het failliete V&D te retourneren. V&D staat nog voor 1,5 miljoen euro bij Docdata in het krijgt. De dienstverlener uit Waalwijk verwacht niet dat dat bedrag betaald wordt, waardoor het heeft besloten om de goederen niet terug te geven, zegt RTL Z. 

V&D vroeg eind vorig jaar uitstel van betaling aan en sloot kort daarna ook haar webshop, waarvoor Docdata de e-fulfilment verzorgde. De voorraden liggen echter wel grotendeels in het distributiecentrum van Docdata. Volgens curatoren Kees van de Meet en Hanneke de Coninck mag Docdata deze producten eigenlijk niet houden, omdat een deel van de voorraad formeel van eigenaar-leveranciers is en dus niet van V&D. Zij blijven eigenaar over deze goederen tot de verkoop plaatsvindt. Bovendien willen de curatoren de goederen graag verkopen in de winkels van V&D, die voorlopig gewoon open blijven. “Als de goederen bij Docdata blijven liggen, levert dat voor alle betrokkenen schade op”, aldus de curatoren in een brief aan RTL Z.

Lees ook: Docdata grootste schuldeiser V&D

53 miljoen euro schuld
Docdata zou tot eind januari de e-fulfilment voor V&D verzorgen. Daarna zou V&D in zee gaan met CB uit Culemborg. In totaal heeft V&D ruim 53 miljoen euro uitstaan bij crediteuren. Naast Docdata is ook IT-partner Capgemini een andere grote schuldeiser. Hier zou V&D nog een rekening open hebben staan van 945.000 euro. 


Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren