Docdata grootste schuldeiser V&D
04.01.2016 | Branchenieuws

Docdata grootste schuldeiser V&D

V&D is Docdata nog zo'n anderhalf miljoen euro verschuldigd. De logistiek dienstverlener staat daarmee vooraan in de rij van schuldeisers, zo blijkt uit stukken in handen van het Financieele Dagblad. 

Docdata verzorgde voor V&D de fulfilment van bestellingen die op VD.nl werden geplaatst. Dat contract zou per 1 februari 2016 aflopen, waarna CB de nieuwe fulfilmentpartner van VD.nl zou worden. Dat gaat waarschijnlijk niet meer door, aangezien de webshop inmiddels is gesloten. Toch staat er bij Docdata nog een behoorlijke rekening open. 

Lees ook: CB verzorgt e-fulfilment V&D

V&D werd op 31 december door de rechtbank failliet verklaard. Kort daarna werd bekend dat zo'n 10.000 werknemers hun baan kwijtraken. In totaal heeft V&D ruim 53 miljoen euro uitstaan bij crediteuren. Naast Docdata is ook IT-partner Capgemini een andere grote schuldeiser. Hier zou V&D nog een rekening open hebben staan van 945.000 euro. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (1)

Reageren
 • rob brekelmans
  05.01.2016 - 09:55 uur | rob brekelmans

  Triest dat zo'n faillissement zo'n impact heeft op een logistieke dienstverlener.
  Enerzijds worden de prijzen uitgeknepen en er een haast onmogelijke betalingstermijn opgelegd (bij V&D 60-120 dagen!!) en anderzijds komen ze ermee weg bij een faillissement. Bij een doorstart heb je daar het nakijken.

  Hoop maar dat DocData een retentie-recht heeft op de voorraad die daar nog ligt. Dan kunnen de curatoren dat terugkopen :-)

  en als LSP kun je nog zoveel argumenten aandragen dat de tarieven en voorwaarden acceptabel moeten zijn, maar het risico ligt geheel aan de zijde van de LSP als er wat fout gaat. Zo zie je maar.
  Het zijn inderdaad Dolle Dwaze Weken maar nu bij V&D.