Dit zijn de best gelezen blogs van 2017

Logistiekprofs op 2 januari 2018 | 4 minuten leestijd

Onze logistiek professionals hebben het afgelopen jaar weer volop bijgedragen aan LogistiekProfs. Van robots in het warehouse tot drie manieren om minder lucht te verpakken, deze blogs werden in 2017 het meest gelezen:

De vierde industriële revolutie – Hans Groen
De technologische ontwikkelingen convergeren steeds meer met de mens en zijn samenleving en staan op het punt ons leven drastisch te veranderen. De vierde industriële revolutie onderscheidt zich van de voorgaande revoluties vanwege de snelheid van ontwikkelingen, de wereldwijde schaal en de meest vergaande impact op de mens en zijn samenleving.

Heftrucks worden steeds slimmer – Marcel te Lindert
Hef- en magazijntrucks leveren steeds meer informatie waardoor ze beter, efficiënter en veiliger zijn in te zetten. Dat is de belangrijkste conclusie van de persconferentie die Jungheinrich begin 2017 voor de internationale vakpers organiseerde. Meest opvallende noviteit was de introductie van een indoor positioneringssysteem op basis van bluetooth-technologie.

Hoe veilig zijn robots in het magazijn? – Tom van BLOM
De robot wint in rap tempo terrein. Zowel heftruckleveranciers als magazijninrichters focussen zich op de markt voor mobiele, zelfsturende machines. Geavanceerde sensoren moeten ervoor zorgen dat de robots objecten en mensen vermijden. Maar maakt dat ze ook veilig? De vraag blijft of medewerkers in magazijnen ook weten om te gaan met robots in hun omgeving.

Is de klant altijd koning? – Frits de Wind
Frits de Wind buigt zich over de uitspraak ‘De klant is koning’.  “Natuurlijk zou elk bedrijf en elke medewerker die spreuk hoog in het vaandel moeten hebben, maar ik heb toch mijn bedenkingen.”

Verzamel zoveel data als maar kan – Marcel te Lindert
We weten al veel over de operatie in onze magazijnen. Maar er is nog veel meer wat we niet weten. Moderne technieken maken het mogelijk om enorme bergen interessante data te genereren. Al die data leveren inzicht, ook al is vooraf vaak onduidelijk hoe die inzichten eruit zullen zien. Dat mag ons niet ervan weerhouden om zo veel mogelijk data te verzamelen.

Vijf goedkope veiligheidstips uit de praktijk – BMWT
Is veiligheid op de magazijnvloer duur? Niet volgens de Veiligste Magazijnen van Nederland. BMWT vijf praktische tips verzameld die niet of nauwelijks geld kosten, afkomstig van deelnemers aan de jaarlijkse verkiezing van het Veiligste Magazijn. 

Drie manieren om minder lucht te verpakken – Dirk Wijnveen
Bedrijven gebruiken vaak te grote verzendverpakkingen voor hun producten. Dertig tot veertig procent van deze pakketten bestaat uit lucht, zo blijkt uit onderzoek van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). De te groot bemeten verpakkingen nemen niet alleen kostbare ruimte in beslag tijdens het transport, maar bestaan ook nog eens uit te veel verpakkings- en opvulmateriaal.

Bent u logistiek expert en deelt u graag uw kennis met andere logistiek professionals? Of wilt u uw mening over een bepaald onderwerp omzetten in een vlammend betoog en met vakgenoten delen? Mail dan naar redactie@logistiekprofs.nl 

Gerelateerde artikelen