Distributiecentrum HEMA heeft een nieuwe eigenaar
Bouw & Vastgoed 08.05.2020 | Branchenieuws

Distributiecentrum HEMA heeft een nieuwe eigenaar

HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn heeft het Utrechtse distributiecentrum van de winkelketen binnen een dag na aankoop weer doorverkocht. De komende tien jaar verblijft HEMA als huurder in het pand van 62.000 vierkante meter. 

Altera Vastgoed verkocht het distributiecentrum in Utrecht woensdag aan Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Boekhoorn. De HEMA-eigenaar verkocht het pand op dezelfde dag nog door aan Hines, een Brits vastgoedbedrijf. 

Winst was niet het doel van deze transactie, benadrukt Jan-Willem Neggers van Ramphastos tegenover Vastgoedjournaal. Volgens Neggers, verantwoordelijk voor de vastgoedinvesteringen van het bedrijf, hoopte HEMA middels de transactie een beter huurcontract af te sluiten en de lasten te verlagen. 

Lees ook: Winkels HEMA worden mini-dc's voor online bestellingen

Schuldenlast HEMA

Met de verkoop van onderdelen wil Boekhoorn de schuldenlast van HEMA verlichten. Eerder werden er al zeventien stadswinkels aan Jumbo verkocht. Voor de bakkerijen van HEMA wordt nog een nieuwe eigenaar gezocht. 

HEMA heeft een nettoschuld van 750 miljoen euro. De coronacrisis verslechterde de positie van het bedrijf: kort na de uitbraak stelde CEO Tjeerd Jegen nog voor het voortbestaan van HEMA te vrezen. Daardoor zou het winkelhuren slechts gedeeltelijk kunnen betalen. Inmiddels trekt de winkelverkoop weer aan en doet HEMA het ook online goed. 

Nieuw distributiecentrum Nieuwegein

Vanuit Utrecht levert HEMA aan meer dan 700 winkels. Het pand fungeert als logistiek knooppunt voor filialen in de Benelux. Sinds begin maart heeft HEMA een tweede distributiecentrum in Nieuwegein. Deze locatie is met name bedoeld voor het leveren van goederen aan partners, zoals Jumbo en Franprix in Frankrijk. 


Plaats een reactie (0)

Reageren