Winkels HEMA ingezet als mini-dc’s voor online bestellingen

Logistiekprofs op 21 april 2020 | 2 minuten leestijd

Twintig winkels van HEMA gaan fungeren als mini-distributiecentra voor online bestellingen. Alleen zo kan de retailer aan de groeiende online vraag voldoen en vertragingen in de bezorging wegwerken. 

Het aantal bestellingen via de webshop van HEMA is de afgelopen weken verdrievoudigd ten opzichte van een jaar eerder. Daardoor was er vertraging in de bezorging ontstaan, die in sommige gevallen opliep tot vier dagen.

Om al die orders te verwerken, neemt de retailer een extra distributiecentrum voor e-commerce in gebruik. Daarnaast worden twintig Nederlandse winkels ingericht als orderpicklocaties, meldt Emerce. De filialen blijven open voor klanten, maar medewerkers maken er ook online bestellingen klaar. DHL haalt de bestellingen op en bezorgt ze bij klanten thuis.

Winkelverkoop trekt weer aan na coronadip

Na een flinke dip in de omzetcijfers, lijkt het nu beter te gaan met HEMA. In een eerdere brief aan pandhouders stelde topman Tjeerd Jegen nog voor het voortbestaan van het bedrijf te vrezen. Voor april en mei betaalde HEMA daarom maar een deel van de winkelhuren.

Sinds enkele weken zitten de verkopen weer in de lift, zegt de retailer nu in een verklaring. Er komen meer klanten naar de HEMA-winkels en het bedrag dat zij besteden is hoger dan voorheen. Daarnaast zijn de online verkopen dus fors gestegen. Met name in het buitenland, waar de filialen van HEMA de afgelopen weken gesloten waren, weten consumenten de webshop te vinden. In België worden er zes keer zoveel bestellingen geplaatst. 

HEMA verwacht de winkels in het buitenland, waaronder Duitsland en Oostenrijk, de komende weken weer te kunnen openen. 

Afbeelding: DutchMen / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen