Distributiecentra DOKVAST dalen in ranglijst meest duurzame gebouwen

Logistiekprofs op 21 June 2016

De distributiecentra van vastgoedontwikkelaar DOKVAST behoren nog steeds tot de meest duurzame nieuwe gebouwen van Nederland. Toch zijn de dc’s het afgelopen halfjaar iets in de ranglijst van BREEAM-NL gezakt.


Het gebouw NewLogic || in Tilburg, waar autofabrikant Tesla is gehuisvest, ontving van BREEAM-NL een duurzaamheidsscore van 91,18 procent. Daarmee bezet DOKVAST een derde plaats in de top vijf van meest duurzame nieuwe gebouwen. Ook de vierde plek is voor de vastgoedontwikkelaar. Met Vossenberg West || in Tilburg ontving het een score van 91,17 procent. Het dc heeft deze score te danken aan het gebruik van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, driedubbel isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. 

Meest duurzame gebouw ter wereld 
Eind vorig jaar bezetten de twee distributiecentra van DOKVAST de tweede en derde plek in de ranglijst. Alleen kantoorgebouw The Edge in Amsterdam scoorde hoger. Dit jaar heeft Geelen Counterflow in Haelen The Edge van haar troon gestoten. Het kantoorgebouw in Limburg heeft een duurzaamheidsscore van maar liefst 99,94 procent en is daarmee het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld. Het nieuwe kantoor is volledig gebouwd met prefab wanden en vloeren van onverlijmd massief hout uit het Zwarte Woud. Waar mogelijk zijn verder ‘Cradle To Cradle’ gecertificeerde bouwmaterialen toegepast.

Redactie LogistiekProfs