16.12.2015 | Branchenieuws

Twee distributiecentra bij meest duurzame gebouwen van Nederland

BREEAM-NL rangschikt elk jaar de meest duurzame nieuwe gebouwen in Nederland.  Dit jaar vallen daar de distributiecentra van Dok Vast onder. De twee nieuwbouw distributiecentra waren, op kantoorgebouw The Edge na, het meest duurzaam van Nederland. 

Distributiecentrum Dok Vast NewLogic II staat in de ranglijst van BREEAM-NL op de tweede plek, met een duurzaamheidsscore van 91,18 procent. Het gebouw, dat het Amerikaanse Tesla Motors huisvest, bestaat uit vier aan elkaar geschakelde distributiehallen met daarboven een entresolvloer voor de opslag. Het pand is in korte tijd gebouwd en voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen.

Ook de derde plek voor Dok Vast 
Dok Vast richt zich als vastgoedontwikkelaar op duurzaam logistiek vastgoed. Het is daarom niet verrassend dat het bedrijf met een andere locatie ook de derde plek bezet. Distributiecentrum Dok Vast Vossenberg West II behaalde een duurzaamheidsscore van 91,17 procent. Het Tilburgse distributiecentrum valt op door de automatisch dimmende ledverlichting, driedubbel isolatieglas, extra isolatie van de gevels en de daken. Op het dak van het dc moeten in de toekomst 40.000 zonnepanelen worden geplaatst. 

Redactie LogistiekProfs Plaats een reactie (0)

Reageren