DHL bouwt vier nieuwe stadshubs

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

DHL Parcel voegt vier CityHubs toe aan zijn netwerk. Met de nieuwe locaties in Almere, Groningen, Nijmegen en Geleen zet de pakketdienst de eerste stap in de ambitieuze bouwplannen die het deze zomer aankondigde. 

DHL Parcel maakte in juli bekend dat het de komende jaren miljoenen investerteert in de bouw van 26 nieuwe CityHubs. Partner Aan de Stegge Twello start nu met de realisatie van de vier eerste hubs. Deze bestaan uit een bedrijfshal met een sorteerinstallatie, zijn voorzien van twee laad- en losdocks voor vrachtverkeer en meer dan 30 laad- en losposities voor bestelauto’s.

De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van stedelijke gebieden. Hiervandaan vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes die 100 tot 200 adressen langsgaan. Deze routes kunnen vanwege hun korte afstanden met elektrische bestelauto’s, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd worden. 

Alle nieuwbouw vindt plaats volgens de duurzaamheidsnormen van BREEAM, aldus DHL. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt dus gereden met een volledig elektrische vloot.

Twee nieuwe sorteercentra 

Ondertussen bouwt de pakketbezorger aan twee nieuwe sorteercentra in Utrecht en in Dordrecht. De locatie in Utrecht opent dit najaar. Het pand in Dordrecht volgt in 2022.

Gerelateerde artikelen