Decathlon plaatst Nederlands distributiecentrum in Tilburg
Bouw & Vastgoed 09.04.2019 | Branchenieuws

Decathlon plaatst Nederlands distributiecentrum in Tilburg

Decathlon centraliseert zijn Nederlandse distributieactiviteiten in Tilburg. De Franse sportketen bouwt er een distributiecentrum van 40.000 vierkante meter. 

Vanuit het 'omni-warehouse' wil Decathlon de Nederlandse winkels bevoorraden en online bestellingen verzenden, weet het Brabants Dagblad. De retailer heeft zestien winkels in Nederland - eind dit jaar zijn dat er twintig - en bevoorraadt deze nu nog vanuit warehouses in Duitsland en België. 

Banen voor studenten en ouderen

Het pand wordt gebouwd in fases van 30.000 en 10.000 vierkante meter. Met het distributiecentrum in Tilburg creëert Decathlon 400 tot 500 banen. Daarbij focust het zich in eerste instantie op het aanwezige arbeidspotentieel. "Dat is een belangrijke reden geweest om voor Tilburg te kiezen", zegt Rohan Uijlings, directeur vastgoed van Decathlon. "We verwelkomen graag studenten, zij kunnen doorgroeien. Maar er is ook plaats voor ouderen die een paar uur over hebben. Basis is dat medewerkers vitaal en sportief zijn en plezierig werken."

Tilburg is Logistieke Hotspot van het Jaar

De aankondiging van de bouw volgt een paar dagen na de verkiezing Logistieke Hotspot van het Jaar, waar Tilburg-Waalwijk ging er met de winst vandoor ging. De regio won dankzij de beschikbaarheid van voldoende personeel en de medewerking van de overheid/gemeente bij het faciliteren van nieuwe logistieke bedrijvigheid.

Afbeelding: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren