De Bijenkorf opent duurzaam omnichannel dc
Warehousing 02.09.2019 | Branchenieuws

De Bijenkorf opent duurzaam omnichannel dc

De Bijenkorf heeft op donderdag zijn nieuwe distributiecentrum officieel geopend. Vanuit het nieuwe pand in Tilburg verzorgt Ingram Micro de bevoorrading van alle winkels en de online bestellingen.

De logistieke site beslaat een oppervlakte van 82.000 vierkante meter. Het XXL-dc vervangt twee andere locaties van De Bijenkorf. Voorheen verzorgde de retailer de winkelbevoorrading vanuit Woerden, terwijl de online bestellingen door Ingram Micro in Waalwijk werden klaargemaakt. 

Centralisatie logistiek

Met centralisatie van de logistiek mikt De Bijenkof op meer efficiëntie. "Het houden van één centrale voorraad in een nieuw distributiecentrum betekent dat de goederen sneller op de locatie zijn waar ze nodig zijn, of dit voor de webshop of één van de winkels is", zei De Bijenkof hier eerder over. 


Energieneutraal pand

Het pand, gerealiseerd en verhuurd door HVBM Vastgoed, heeft duurzaamheidskeurmerk BREEAM Outstanding. Op het dak van het distributiecentrum ligt 17.000 vierkante meter aan zonnepanelen, die voorzien het gebouw en ruim zeshonderd huishoudens van stroom. In het energieneutrale pand wordt geen gebruik gemaakt van gas. Een warmtepomp zorgt voor koeling en verwarming van het gebouw.  

14 miljoen producten

Ingram Micro verwacht vanuit Tilburg in 2020 jaarlijks 14 miljoen items te verzenden. In eerste instantie biedt het dc plek aan driehonderd medewerkers. Op termijn zal dit groeien naar zeshonderd medewerkers.

Plaats een reactie (0)

Reageren