CoolblueBezorgt van start in België

Logistiekprofs op 29 June 2017

Coolblue gaat ook in Vlaanderen witgoed zelf bezorgen. De service CoolblueBezorgt werd ruim een jaar geleden in Nederland gelanceerd en breidt nu uit naar België. 

Door witgoed zelf te bezorgen wil Coolblue naar eigen zeggen meer grip krijgen op de last mile van zijn grote pakketten. “We zijn blij dat we vanaf nu ook weten wie er bij je thuis komen. We kunnen nu met een gerust hart onze bezorgers bij je oma langs laten komen”, zei Coolblue-directeur Pieter Zwart eerder over CoolblueBezorgt. Consumenten die gebruik maken van de krijgen een dag voor bezorging te horen in welk tijdvak van 60 minuten de producten geleverd worden. De bezorgers installeren de producten en geven gebruiksadvies. 

De bussen rijden in de huisstijl van Coolblue, wat de naamsbekendheid van de retailer goed zal doen. In Nederland rijden momenteel honderd blauw-oranje busjes van Coolblue. In Vlaanderen gaat de retailer van start met dertig busjes. Deze kunnen tot zeventig procent van de witgoedbestellingen bezorgen.

Voor de dienst heeft Coolblue vijftig bezorgers in dienst genomen. Het bedrijf verwacht eind dit jaar nog meer bezorgers aan te trekken. Naast witgoed bezorgen ze ook grote tv’s en inbouwapparatuur. 

Redactie LogistiekProfs