Coolblue rolt eigen bezorgdienst uit
05.02.2016 | Branchenieuws

Coolblue rolt eigen bezorgdienst uit

Coolblue is eind januari 2016 begonnen met het bezorgen van producten door middel van een eigen bezorgdienst. Onder de naam CoolblueBezorgt levert het elektronicabedrijf witgoedbestellingen bij klanten af. Coolblue wil de service dit jaar verder uitrollen en hoopt aan het einde van 2016 naar schatting vijftig blauwe busjes op de weg te hebben.

In een persbericht laat Coolblue weten al langere tijd bezig te zijn met een testfase: “Sinds 1 oktober 2015 wordt een deel van de witgoed-bestellingen door Coolblue zelf geleverd. De testfase is inmiddels succesvol afgerond en vanaf vandaag begint de echte uitrol. Er wordt begonnen met vijftien busjes in met name Brabant en een deel van Limburg.” Eventueel gaat het bedrijf de bezorgservice ook uitbreiden naar België.

Doelstellingen
Het bedrijf is blij met de bezorgservice omdat het graag klanten tevreden klanten wil hebben. “Coolblue heeft sinds de dag van de oprichting één belangrijk doel: klanten blij maken. Op één onderdeel van het hele proces - van bestelling tot ontvangst van een pakketje - had het bedrijf echter nog geen invloed. Vanaf vandaag maakt Coolblue er werk van om dit te veranderen.”

Wie bezorgt wat?
Omdat de bezorgers van Coolblue daadwerkelijk ook voor het bedrijf werken weet het bedrijf wie de bestelling komt afleveren. Over dat onderdeel is medeoprichter en directeur Pieter Zwart erg content: “We zijn blij dat we vanaf nu ook weten wie er bij je thuis komen. We kunnen nu met een gerust hart onze bezorgers bij je oma langs laten komen.”

Wachten beloond
Eindeloos wachten op een bezorger die uiteindelijk toch niet komt hoeft ook niet, garandeert het bedrijf. “CoolblueBezorgt hanteert een tijdvak van 60 minuten. Zo hoef je maximaal een uur thuis te blijven. Zenuwachtig worden of de bezorgers van Coolblue écht komen hoef je ook niet, want ze komen sowieso. Coolblue stuurt een sms met de aflevertijd en belt een half uur voor de levering om er zeker van te zijn dat je thuis bent. En wil je de bezorgers van Coolblue in de gaten houden? Dan kan dat realtime via een Track & Trace code.”

Meer capaciteit
Doordat Coolblue in de afgelopen jaren flink is gegroeid, maakte het bedrijf ook bekend dat het distributiecentrum in Tilburg zal worden verdubbeld, tot meer dan zestigduizend vierkante meter.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren