Coolblue zet elektrische bestelbussen in
Duurzaamheid 05.03.2019 | Branchenieuws

Coolblue zet elektrische bestelbussen in

Coolblue heeft elektrische bestelbussen in gebruik genomen. De bussen rijden op energie die de online speler zelf gaat opwekken uit het zonnedak op het distributiecentrum in Tilburg. 

Coolblue zet de volledig elektrische bussen in voor de bezorging van tv's in Rotterdam en Amsterdam. De online retailer bezorgt televisies sinds een jaar zelf. Daarbij draagt het ook zorg voor de installatie van de tv's. "Het lijkt iets futiels, maar geloof me: het is een enorm proces, met tientallen busjes en honderden bezorgers", aldus Pieter Zwart van Coolblue. 

Vanaf deze week gebeurt dat met elektrische busjes. Zwart: "We verwachten dat 80 procent van alle tv’s in Rotterdam en Amsterdam met deze elektrische busjes bij onze klanten wordt bezorgd." Later dit jaar volgt uitbreiding naar andere steden. 

CoolblueFietst

Ondertussen zet Coolblue ook in op de 'groene' bezorgdienst CoolblueFietst. De online retailer fietst in acht grote steden in Nederland en België. Voor CoolblueFietst maakt de online speler gebruik van zijn eigen fysieke winkels. 

Plaats een reactie (0)

Reageren