Brand in Ocado-dc na botsing met drie robots

Logistiekprofs op 20 juli 2021 | 2 minuten leestijd

In een Brits distributiecentrum van online supermarktketen Ocado is vrijdag brand uitgebroken nadat drie robots tegen elkaar opbotsten. 

Ocado werkt in zijn fulfilmentcentra met een zelfontwikkeld bakkensysteem. Het systeem bestaat uit robots die over een raamwerk rijden, producten uit bakken pakken en herverdelen. De bakken gaan daarna naar het packstation. In het fulfilmentcentra in Erith, ten zuidoosten van Londen, verwerkt Ocado hiermee 150.000 bestellingen per week. 

Op vrijdag kwamen de robots met elkaar in botsing, waarna brand uitbrak en 800 medewerkers het pand zo snel mogelijk moesten verlaten. Brandweerlieden waren tot diep in de nacht bezig met blussen. Volgens Ocado is slechts 1 procent van het systeem door de brand beschadigd. Er raakte niemand gewond. 

De websuper verwacht vertragingen in de dagelijkse operatie. Duizenden orders werden al geannuleerd. De supermarktketen hoopt aankomende week weer actief te zijn op de locatie. 

Niet de eerste brand in Ocado-dc

Het incident volgt twee jaar nadat een dc van Ocado in Andover volledig uitbrandde. Deze brand ontstond door een elektrische storing bij het laadsysteem voor robots. Medewerkers zetten het sprinkler-systeem uit, waarna het vuur zich razendsnel door het pand verspreidde.  

Video: Ocado geeft inzicht in de robotisering in het warehouse. De video werd begin juli in het dc opgenomen.

Afbeelding: Willy Barton / Shutterstock.com


Gerelateerde artikelen