Boeren voeren toch actie bij distributiecentra
18.12.2019 | Branchenieuws

Boeren voeren toch actie bij distributiecentra

Tientallen boeren voerden vandaag toch actie bij distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo. De rechter verbood de blokkade van distributiecentra gister tijdens een kort geding, maar verschillende actievoerders reisden vandaag alsnog af naar de logistieke centra in Tilburg, Veghel en Den Bosch.

Zo'n 75 boeren omsingelden vanochtend het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg, meldt Omroep Brabant. Volgens de supermarktketen werd de bevoorrading van winkels hier niet door gehinderd. 

Protest distributiecentra Jumbo

Bij de distributiecentra van Jumbo in Veghel en Den Bosch vonden ook acties plaats. In Veghel blokkeerden circa vijftig tractoren de hoofdingang. Vrachtwagens konden het terrein via de achterkant alsnog bereiken, al liepen zij wel vertraging op. De sfeer leek gemoedelijk; Jumbo-medewerkers deelden koffie en koeken uit aan de boeren. Na een waarschuwing van de politie vertrokken de boeren alsnog.  

Rechter verbood blokkades

Gister oordeelde de rechter in een kort geding dat de boeren geen distributiecentra mochten blokkeren. De gevolgen hiervan zouden te groot zijn, niet alleen voor supermarkten maar ook voor bijvoorbeeld zorginstellingen. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) riep boeren na de uitspraak op om op woensdag niet te protesteren. De demonstraties die vandaag plaatsvonden leken gecoördineerd te worden door het FDF. Er werd niet alleen bij distributiecentra geprotesteerd. Ook centrales, fabrieken en de NOS kregen bezoek van de boeren

Afbeelding: Kees torn, via Flickr - CC BY-SA 2.0

Plaats een reactie (0)

Reageren