23.03.2015 | Branchenieuws

'Binnenvaart moet beter samenwerken'

De binnenvaartsector moet na een zeer zware periode beter samenwerken om weer op te krabbelen. Alleen door de handen ineen te slaan met collega schippers en bevrachters kan de binnenvaart zijn positie in de logistieke keten verbeteren. Dat stelt minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Versterking markstructuur in de binnenvaart
“Betere samenwerking versterkt de gehele positie van de binnenvaart. De sector is onmisbaar voor zowel Nederland al het buitenland." De minister doet deze uitspraken naar aanleiding van de conclusies van het rapport 'Versterking van de marktstructuur in de binnenvaart' van onderzoeksbureau STC-Nestra en Maverick Advocaten.

Lees ook: De wedloop om de grootste goederencontainer ter wereld

Te veel barrières om samen te werken
Opvallende conclusie uit het rapport is dat de sector, ondanks de zware financiële periode, te weinig in beweging is. Er zouden zoveel barrières zijn om tot samenwerking te komen, dat het er vaak niet van komt. De minister stelt daarom dat marktspelers de versnippering in de markt en de bijbehorende problemen met het afstemmen van vraag moeten aanpakken. Dit kan door de adviezen uit het rapport over te nemen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren