Amazon werkt nu met 45.000 robots voor fulfilment
04.01.2017 | Branchenieuws

Amazon werkt nu met 45.000 robots voor fulfilment

Amazon heeft het afgelopen jaar een groot aantal extra robots in zijn magazijnen aan het werk gezet. Volgens de Seattle Times rijden er nu 45.000 robots rond in de twintig fulfilmentcentra van Amazon.

Dat is een stijging van 50 procent ten opzichte van 2015, toen er nog 30.000 robots werkten samen met 230.000 medewerkers. Onduidelijk is hoeveel ‘echte’ medewerkers Amazon het afgelopen jaar heeft ingezet. Duidelijk is wel dat het aantal robots sinds 2013 jaarlijks met 15.000 is gestegen. De warehouses worden niet alleen gevuld met de welbekende oranje Kiva-robot die helpt bij het verzamelen van orders, maar ook met robotarmen die grote voorraden op pallets kunnen verplaatsen.

Door het grote aantal orders dat Amazon moet verwerken, is de webwinkelreus genoodzaakt om robots in te zetten. "Ze werken nu eenmaal sneller dan mensen", aldus Dave Clark, senior vice president bij Amazon. Eerder gaf Amazon aan dat de robots geen bedreiging vormen voor personeel in de distributiecentra. De robots zouden alleen het loop- en sjouwwerk van mensen overnemen en voorlopig nog niet in staat zijn om items afzonderlijk te in te pakken "Het maakt de werkzaamheden van ons personeel juist eenvoudiger. De robot brengt de spullen naar ze toe, terwijl een andere computer vertelt welke spullen ze moeten pakken. De robot rijdt vervolgens weg”, zei vice president Mike Roth hier eerder over. Het werk zou door de komst van robots ook niet saaier worden, zo beloofde Roth. "Het personeel houdt juist van de interactie met de robots. Het is de perfecte samenwerking."

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren