Albert Heijn opent afhaalpunten in ziekenhuizen

Logistiekprofs op 6 april 2020 | 2 minuten leestijd

Albert Heijn opent vandaag afhaalpunten in vijf ziekenhuizen. Zorgpersoneel kan hier terecht voor het afhalen van boodschappen. 

De afhaalpunten komen in het VU Medisch Centrum en het AMC in Amsterdam, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. “Op deze manier willen we zorgmedewerkers ontlasten”, zegt AH-topvrouw Marit van Egmond tegen de Financiële Telegraaf. “Zij kunnen hun boodschappen bestellen en afhalen op het werk.” 

Lees ook: Definitieve doorbraak voor online boodschappen

De boodschappen worden twee keer per week op twee momenten bezorgd: aan het eind van de nachtdienst en aan het eind van de dagdienst. Zorgpersoneel dat wel naar de winkel moet, krijgt voorrang bij Albert Heijn. Zij hoeven niet in de wachtrij buiten de winkel aan te sluiten, meldt de supermarktketen op de website.  

Albert Heijn verwerkte de afgelopen weken vijf keer zoveel online bestellingen. De grootgrutter trok duizenden extra mensen aan om bestellingen te verwerken en winkelschappen te vullen. Veel jongeren draaien extra uren. Daarnaast zouden oud-medewerkers zich massaal bij de supermarktketen hebben gemeld. 

Gerelateerde artikelen