Albert Heijn laat Deliveroo en Thuisbezorgd.nl boodschappen bezorgen

Logistiekprofs op 13 april 2022 | 2 minuten leestijd

In navolging van Jumbo zet ook Albert Heijn in op flitsbezorging. De supermarktketen gaat intensiever samenwerken met Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Klanten kunnen meer dan 1.200 producten via de platforms bestellen. Die worden vervolgens binnen 30 minuten thuisbezorgd. 

De nieuwe service opereert naast de standaard boodschappenservice via ah.nl. Het winkelnetwerk van Albert Heijn vormt de basis voor de flitsbezorging. De boodschappen worden in de winkel verzameld en door een bezorger van Thuisbezorgd.nl of Deliveroo bij klanten aan huis geleverd. Albert Heijn start volgende week met bezorgen vanuit twee winkels in Amsterdam.  

Albert Heijn ziet jaarlijks een forse groei in online boodschappen doen. In 2021 werd bij e-commerce bijna 35 procent omzetgroei gerealiseerd. Met de opening van het achtste Home Shop Center in Roosendaal, de groei van AH Compact naar meer dan vijftig steden en de uitbreiding van de thuisbezorgmogelijkheden door Deliveroo en Thuisbezorgd.nl schroeft de supermarktketen de bezorgmogelijkheden en -capaciteit continu op. 

Ook Jumbo ziet toekomst in flitsbezorging. De supermarktketen liet al boodschappen bezorgen door Gorillas en nam vorige maand ook een belang in de flitsbezorger. De bedrijven onderzoeken momenteel hoe ze intensiever kunnen samenwerken.

Gerelateerde artikelen