Active Ants opent eerste Belgische vestiging

Logistiekprofs op 11 augustus 2021 | 2 minuten leestijd

E-fulfilmentspecialist Active Ants heeft in het Belgische Willebroek zijn eerste internationale vestiging geopend. Het geautomatiseerde magazijn is wederom ingericht met de Autostore en biedt ruimte aan 80.000 bakken met producten.

Samen met moederbedrijf bpost mikt Active Ants op internationale uitbreiding. De vestiging in België is daartoe de eerste stap. Binnenkort volgt een locatie in Duitsland. Het fulfilmentcentrum van 10.000 vierkante meter heeft dezelfde opzet als het nieuwe pand van Active Ants in Roosendaal. 

De Autostore robots, de zogenoemde AMR carrier-ants, en de inpakmachines draaien al op volle toeren in Willebroek. De inpakmachines verpakken op maat en bieden de mogelijkheid tot maatwerk prints, zodat webshops hun eigen print op de verpakking kunnen drukken. 

Vanuit de nieuwe vestiging wil Active Ants de Belgische markt bedienen, maar ook Europa en de rest van de wereld, zo schrijft het in een persbericht. Het bedrijf werkt daarvoor samen met bpost (voor last-mile distributie) en met internationale zusterbedrijven Radial, Landmark Global en Dynalogic. 

Gerelateerde artikelen