Active Ants en Nedcargo gaan samenwerken in levensmiddelen en dranken
E-commerce 27.05.2021 | Branchenieuws

Active Ants en Nedcargo gaan samenwerken in levensmiddelen en dranken

Fulfilmentspeler Active Ants en logistiek dienstverlener Nedcargo gaan samenwerken in de markt voor levensmiddelen en sterke drank. De twee partijen zijn vanaf juli in hetzelfde pand in Willebroek gehuisvest, en zagen tijdens de kennismaking kansen tot samenwerking. "Nedcargo is sterk in een branche waarin wij nog bijna niet actief zijn, maar die wel veel e-commercebehoeften kent." 

Active Ants betrekt volgende maand een vestiging in het Belgische Willebroek, waar ook Nedcargo actief is. De fuilfilmentspeler installeert hier een nieuw rotobotgestuurd e-commercesysteem, bedoeld voor webshopondernemingen in België en de rest van de Benelux. 

Dat komt Nedcargo goed uit. De distributeur bevoorraadt vanuit Willebroek supermarkten, groothandels en horeca in de Benelux. Wat mist is de e-commercetak. "Onze klanten gebruiken nu vaak resellers voor het e-commercekanaal. Via Active Ants kunnen we nu direct een e-commercekanaal aanbieden.” legt Jurgen Mook, COO van Nedcargo, uit.

Die e-commerceoplossing is beschikbaar in de Benelux, maar ook in de rest van Europa. Al geldt dat nog niet voor alle producten. Roderick de la Houssaye, CEO/oprichter Nedcargo: "Voor de alcoholische dranken hebben we buiten de Benelux nog een aantal obstakels omdat er in ieder land aparte accijnsafspraken zijn. Wij kunnen ondertussen naast de Benelux ook al Frankrijk en Duitsland veraccijnst leveren. De komende maanden komen daar nog vier landen bij. Ambitie is om heel Europa te kunnen doen.”

Door de samenwerking met Nedacrgo hoopt Active Ants, onderdeel van bpost, sneller te kunnen groeien in België en in de markt voor Food & Beverage. Deze zomer worden de eerste Belgische klanten van Active Ants verwelkomd. 

Afbeelding: Jeroen Dekker (oprichter Active Ants) Jurgen Mook (COO Nedcargo)

Plaats een reactie (0)

Reageren