Hoe een zwetende Zwitser met banner van €199 alle concurrentie achter zich liet op de beurs

Karen van riel op 21 March 2017

Het is namiddag op de laatste dag van de vakbeurs Industrial Processing. De gangpaden worden langzaam leger, de exposanten lopen in en uit op elkaars stands om even bij te praten. Dit zijn de laatste loodjes en voor de meeste mensen die hier al 4 dagen staan is het wel goed geweest. Maar in één stand is het nog steeds druk. Er staan mensen te wachten om te kunnen praten met de man die de hele beurs nog geen seconde stil heeft gestaan: een zwetende Zwitser.

Tips nodig? Met deze zinnen loopt je stand vol met precies de juiste mensen

De zwetende Zwitser heeft een piepkleine stand achterin de hal. Hij is al 16 jaar directeur van bedrijf dat filters verkoopt aan de processing industrie en heeft een briljante beurs achter de rug. Terwijl hij praat met de zoveelste klant wappert hij zichzelf met een beursplattegrond wat koelte toe. Zijn succes is niet te wijten aan zijn stand, want dat is een standaard hokje zonder opsmuk. Maar hij heeft één ding wat niemand anders heeft. Het kostte hem minder dan 200 euro en heeft een map vol afspraken en aanvragen opgeleverd.

Aan het begin van de beurs heeft de Zwitser een simpele roll-up neergezet voorin zijn stand. Je kent ze wel, zo’n langwerpige banner met een metalen onderkant en een grote stok erachter zodat alles rechtop blijft staan.

Meestal staat er op banners op de beurs marketingtaal die wat goed klinkt, maar eigenlijk niks betekent. Kreten die je kan gebruiken voor pompen, maar ook voor batterijen of cornflakes (denk aan: “Your Partner in Energy”). Maar de Zwitser heeft een andere keuze gemaakt.

De winnende banner heeft een lichte opdruk waarop een productielijn te zien is. Er staat met grote zwarte letters opgeschreven:

“Wilt U ook gaan besparen?”

€ 42.500 per jaar
Op arbeidskosten, onderhoudskosten, reinigingskosten (bij gebruik van zakkenfilters, strainers, centrifuges en separatoren)

€ 50.000 per jaar
 Op arbeidskosten, onderhoudskosten, reinigingskosten en vervangingskosten bij Ultra Filtratie (UF) en Reversed Osmose (RO) systemen

€ 60.000 per jaar
Op product hergebruik en arbeidskosten

Vraag ons wat U kan besparen.

Hier staat een rij voor een reden. Er is een continue stroom aan bezoekers die blijft stilstaan om verder te lezen. Omdat hier iets wordt beloofd wat ze ECHT willen. Gewoon heel plat geld besparen.

En als zo’n beursganger eenmaal stilstaat en de hele banner leest, doet hij simpelweg wat hem wordt gevraagd: hij loopt naar binnen om zijn situatie toe te lichten en te vragen wat kan besparen.

Zo is onze Zwitser 4 dagen lang continu in gesprek. Om 16 uur op de laatste beursdag merkt hij dat ik naar hem staar. Hij kijkt op en steekt breed lachend zijn duim omhoog. Door zijn simpele banner heeft hij alle concurrentie achter zich gelaten. 

Interessant artikel? Lees ook eens: De vakbeurs anno 2017: goede investering of achterhaald concept?