Zweedse supermarkt bezorgt tot in de koelkast
01.06.2016 | Branchenieuws

Zweedse supermarkt bezorgt tot in de koelkast

Je boodschappen laten bezorgen tot in je koelkast terwijl je niet thuis bent; een eng idee of juist ideaal? In Zweden gaan Supermarktketen ICA en koeriersbedrijf PostNord experimenteren met bezorging tot in je koelkast. Om het huis binnen te komen maken de koeriers gebruik van een smartphone en een voordeurslot van Glue. De bezorging wordt daardoor contactloos.

Het experiment wordt uitgevoerd in samenwerking met twintig Zweedse huishoudens. De koerier bezorgt de bestelde verse boodschappen tot in de koelkast en sluit de deur weer door gebruik te maken van zijn smartphone.

Speciaal slot
Het slot op de deur is van het bedrijf Glue die de technologie voor 249 euro aanbiedt. De eigenaar kan anderen tijdelijk toestemming geven, waardoor de bezorger de klanten kan bedienen zonder dat zij thuis zijn. Door gebruik te maken van zijn mobieltje komt hij zonder sleutel binnen.  

Vertrouwen
De koerier kan dus zomaar je huis binnenkomen zonder dat daar op wordt toegezien. Toch zijn de proefpersonen niet bang dat hun spullen worden gestolen. Aan The Wall Street Journal laat een van hen weten: “Ik zal ook niet mijn diamanten ring laten rondslingeren. Het is een controleerbaar risico.”

Voordelen
Het voordeel van de nieuwe manier van bezorgen is dat de gene die de spullen bestelt, niet thuis hoeft te zijn om de order in ontvangst te nemen. Het aantal mislukte bezorgmomenten omdat de klant niet thuis is, neemt daardoor af. Eerder experimenteerde ook Volvo al met een soortgelijke service.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren