Zo elimineert Friesland Campina 1,5 miljoen transportkilometers
06.07.2017 | Branchenieuws

Zo elimineert Friesland Campina 1,5 miljoen transportkilometers

Friesland Campina gaat jaarlijks maar liefst 1,5 miljoen kilometer minder rijden. Daarmee reduceert het zijn CO2-uitstoot met 648.000 kilogram. Dat doet het bedrijf door zijn distributieactiviteiten over te hevelen naar één centraal distributiecentrum in Meppel.  

Nu vindt de distributie van de zuivelproducten van het bedrijf nog verspreid plaats over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Dat gaat veranderen. In Meppel bouwt Friesland Campina  een distributiecentrum met een oppervlakte van 31.000 vierkante meter en 45.000 palletplaatsen. Daar gaat het de opslag en overslag van zuivelproducten concentreren. 

Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich vlakbij de productielocaties in Meppel en Beilen. Gerard Menting, Corporate Director Real Estate over de locatiekeuze: "Vanaf november zijn verschillende opties in de regio uitvoerig onderzocht, waarbij uiteindelijk Meppel gezien de goede bereikbaarheid zowel over de weg als over water, de mogelijkheid van toekomstige uitbreiding en een gunstige centrale ligging ten opzichte van onze productielocaties, de doorslag hebben gegeven. Daarnaast wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de reductie van de uitstoot van CO2“.

FrieslandCampina huurt het distributiecentrum dat ruimte biedt voor 35 medewerkers. De distributie van producten gaat het bedrijf uitbesteden. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren