Zeeman stapt over op cloud-native WMS van Manhattan

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Zeeman is zijn supply chain aan het transformeren. Een nieuw cloud-native WMS van Manhattan Associates moet het fulfilmentnetwerk van de textielketen wendbaarder en flexibeler maken. 

Zeeman, dat 1.300 winkels in Europa telt, maakte voorheen gebruik van een in-house ontwikkeld WMS. Een systeem dat de retailer ‘door de jaren heen prima van dienst is geweest’, maar nu onvoldoende toereikend bleek om zowel de winkels als de e-commerceorders te beheren. Zeeman ging met Manhattan Associates om tafel en koos voor de nieuwste cloud-native oplossing van de supply chain-softwarespecialist. 

Het WMS wordt geïmplementeerd in het centrale distributiecentrum van Zeeman in Alphen aan den Rijn. De implementatie is volgens Zeeman onderdeel van een pan-Europese supply chain-transformatie die voor verbeterde snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit moet zorgen.

Manhattan Active Warehouse Management, zoals het systeem wordt genoemd, stelt de retailer in staat de orderstroom door het dc automatisch te beheren op basis van capaciteit en cut-offtijden. Dat moet voor een verbetering van de throughput en benutting van de middelen zorgen. Door de microservicesarchitectuur waarop het systeem van Manhattan is gebouwd, kunnen regelmatige updates snel worden uitgerold. ‘Waardoor we een wendbare, geprofessionaliseerde en toekomstbestendige supply chain-operatie kunnen runnen”, zegt Schelte Halma, Directeur Logistiek bij Zeeman. 

Gerelateerde artikelen