Zeeman haalt dak van dc voor nieuw automatiseringssysteem

Logistiekprofs op 31 mei 2021 | 2 minuten leestijd

Retailketen Zeeman neemt het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn op de schop. System integrator Inther Group plaatst er een volledig geautomatiseerde intralogistieke oplossing, met daarin onder meer een shuttlesysteem dat ruimte biedt aan 100.000 dozen en 132 shuttles. Om plaats voor het nieuwe systeem te maken wordt het dak zeven meter verhoogd.

De textielsuper verkoopt via 1.300 winkels in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje. De snelle stijging in e-commerce (Zeeman verkoopt sinds 2012 online) heeft er mede voor gezorgd dat de huidige intralogistieke oplossing in Alphen aan den Rijn niet meer toereikend is om zowel winkels als online klanten te beleveren. 

Inther heeft voor het pand naar eigen zeggen een ’toekomstgerichte totaaloplossing’ ontworpen. Kern van de oplossing is een AS/RS shuttlesysteem dat bestaat uit zes gangen met daarin 132 shuttles en plaats biedt aan 100.000 dozen. Naast het shuttlesysteem krijgt het dc depalletizers, twintig Pick to Light-werkstations, channelizers, Natrix-sorters, telescoopconveyors en een semi-automatisch rolcontainer beladingssysteem. De hele oplossing staat met elkaar in verbinding door ruim twee kilometer aan conveyors. Om dit alles mogelijk te maken wordt het dak van het pand erafgehaald en zeven meter verhoogd.

De operatie zal worden aangestuurd door het platform Inther LC, een warehouse execution systeem dat functies in het warehouse aan elkaar koppelt en alle processen ondersteunt, van goederenontvangst tot verzending.

Zeeman en Inther zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen. Naar verwachting wordt het systeem eind 2022 volledig in gebruik genomen.

Gerelateerde artikelen