Zalando verzorgt logistiek voor webshop Adidas
E-commerce 19.08.2019 | Branchenieuws

Zalando verzorgt logistiek voor webshop Adidas

Zalando gaat in Frankrijk als logistiek dienstverlener aan de slag voor Adidas. Bestellingen uit de webshop van Adidas worden in het magazijn van Zalando klaargemaakt en op dezelfde dag door de Duitse modeverkoper thuisbezorgd. 

Zalando verzorgt al langer fulfilment voor derden via het programma Zalando Fulfillment Solutions(ZFS). Het is echter de eerste keer dat de etailer producten bezorgt die niet op het eigen platform zijn besteld. Consumenten doen hun bestelling in de webshop van Adidas. 

Pilot in Parijs

De pilot ging begin deze maand live in Parijs, waarbij Zalando gebruik maakt van het eigen logistiek centrum in Moissy-Cramayel. De producten worden in een neutrale doos geleverd. Klanten kunnen bij het bestellen kiezen voor same day of next day delivery. "De test is een belangrijke stap in onze platformstrategie. Adidas-klanten profiteren van snellere levering en klanten van Zalando profiteren omdat de pilot ons in staat stelt om ons same day bezorggebied uit te breiden", zegt Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfilment bij Zalando. 

De test sluit bovendien aan bij de veranderingen in e-commerce, stelt Zalando. Consumenten verwachten snellere bezorging en merken willen hun klanten bereiken via meer dan één kanaal. Dit betekent dat de voorraad vaker over verschillende locaties moet worden verdeeld. 

Uitbreiding klanten Fulfilment Solutions

De pilot in Parijs duurt zes tot twaalf maanden. Na deze periode evalueren Zalando en Adidas de resultaten. Op termijn wil Zalando de logistieke service ook toegankelijk maken voor klanten van Zalando Fulfilment Solutions. Dat zijn er momenteel meer dan honderd.

Afbeelding: 2p2play / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren