Zalando opent XXL-distributiecentrum in Italië

Logistiekprofs op 1 July 2022

Zalando heeft vorige week haar eerste pakket verstuurd vanuit een nieuw distributiecentrum bij Verona, Italië. Samen met logistiek dienstverlener Fiege bedient het Italiaanse klanten vanuit een distributiecentrum van 130.000 vierkante meter. 

Vanuit het XXL-distributiecentrum bedient Zalando niet alleen Italiaanse klanten, maar ook klanten in Zuid-Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Fiege verzorgt de dagelijkse operatie in het pand, waar zo’n duizend personeelsleden aan het werk kunnen. Op de logistieke site zijn – naast het distributiecentrum – ook sportvelden en lounges te vinden.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons Europese fulfilmentnetwerk en ons succesverhaal in Italië. Door de bouw van een nieuw fulfilmentcentrum voegen we capaciteit toe aan ons netwerk en brengen we relevant aanbod dichterbij onze Italiaanse klanten”, licht Riccardo Vola toe, directeur Zuid-Europa bij Zalando. 

“Een project van deze omvang is altijd een grote uitdaging”, vervolgt Alberto Birolini, Managing Director bij Fiege. “Het team is gefocust op het succesvol opstarten en opschalen van de operatie. Bijzondere aandacht gaat momenteel uit naar het wervingsproces.” 

Fiege en Zalando werken in meer landen samen. De logistiek dienstverlener verzorgt voor Zalando de logistieke activiteiten in onder meer Duitsland en Polen.