Zalando haalt retourpakket ook in Rotterdam thuis op
19.07.2016 | Branchenieuws

Zalando haalt retourpakket ook in Rotterdam thuis op

Zalando gaat de pilot waarbij het retourpakketten bij de consumenten thuis ophaalt, verder uitbreiden. Het bedrijf deed dit al in Amsterdam en nu is ook Rotterdam aan de beurt. Tijdens de pilot neemt Zalando de vijf euro aan kosten voor haar rekening.

De online retailer wil verder peilen of consumenten het aantrekkelijk vinden dat hun pakket thuis wordt opgehaald door een speciale koerier. De klant kan zelf kiezen wanneer dit gebeurt. Om altijd een koerier beschikbaar te hebben, heeft het bedrijf PostNL als partner aan zich gebonden om de pakketten in Rotterdam op te halen. In Amsterdam wordt ook samengewerkt met PostNL via Local Express dat onderdeel is van PostNL.

Pilot is gratis
Klanten van Zalando die hun bestelling wil retourneren kunnen tussen acht uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds een koerier laten komen die binnen een uur het retourpakket komt halen. Tijdens de pilot is dit gratis voor de consument. “Online shoppen, je nieuwe outfit thuis passen en wat je toch niet wilt houden laten ophalen waar je ook bent; dat is waar het bij de pilot van Zalando Retour on Demand om draait”, laat Zalando weten. “Wij luisteren zorgvuldig naar de wensen en behoeften van onze klanten en willen hun shopping ervaring zo goed mogelijk laten aansluiten bij hun leven en gewoonten.”

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren