Zalando gaat toch geld vragen voor bezorging
E-commerce 18.04.2019 | Branchenieuws

Zalando gaat toch geld vragen voor bezorging

Zalando gaat niet meer standaard gratis verzenden. In Groot-Britannië, Ierland en Spanje wordt een bedrag gevraagd voor de bezorging van kleine pakketten. 

Zalando werd de afgelopen jaren groot door geen verzendkosten te rekenen en een zeer soepel retourbeleid (tot honderd dagen gratis) te hanteren. Daar lijkt de Duitse etailer nu op terug te komen. Britten, Ieren en Spanjaarden die voor minder dan 24,90 euro besteden, betalen rond de 3 euro bezorgkosten. In Italië wordt al langer betaald voor bezorging.

Lees ook: Dit zijn de logistieke plannen van Zalando

Zalando zegt nog geen plannen te hebben om in Nederland ook verzendkosten te rekenen. "Er is een kentering bezig wat gratis verzendingen betreft", zegt Els Breugelmans, e-commerce-expert bij KU Leuven tegen De Tijd. "Het is tekenend dat Zalando, het bedrijf dat de spelregels in de sector heeft veranderd, de regels opnieuw aanpast."

Afbeelding: nitpicker / Shutterstock.com

Plaats een reactie (2)

Reageren
 • jan wit
  30.04.2019 - 11:54 uur | jan wit

  wordt tijd......
  enige manier om onnodig veel retouren te krijgen
  klanten bestellen maar raak
  advies aan zalando
  niet meer gratis versturen
  bij retour een bepaald percentage in mindering
  en niet alleen bij zalando ... maar verplicht bij alle webshops
  wordt er misschien een keer iets verdiend door ons allemaal

 • R. Buis
  23.04.2019 - 11:55 uur | R. Buis

  Ik juich het toe dat verzendkosten worden verrekend. Dan denken klanten eerst 2x na voordat ze iets bestellen. Het verzenden en de kosten voor retouren wordt nu immers verrekend in de aanschafprijs.