Zalando breidt logistiek netwerk uit naar Frankrijk en Polen
22.08.2016 | Branchenieuws

Zalando breidt logistiek netwerk uit naar Frankrijk en Polen

Zalando investeert in Frankrijk en Polen in nieuwe fulfilmentcentra om pakketten sneller bij de klant thuis af te leveren. De nieuwe centra in de buurt van Parijs en de Poolse stad Szczecin, moeten de levertijd met een à twee dagen verkorten.

Omdat Zalando inmiddels consumenten in vijftien Europese landen bedient, zag het zich eind 2015 genoodzaakt om ook buiten Duitsland distributiecentra te openen. De etailgigant verzendt nu vanuit drie fulfilmentcentra in Duitsland en een centrum in het noorden van Italië. Daar komen de fulfilmentcentra in Frankrijk en Polen bij. Het gebouw in de buurt van Parijs zal vooral klanten in en rondom de stad bedienen. Het dc in Szcezin richt zich op klanten in Polen, Scandinavië en delen van Duitsland. Dit dc beslaat volgens Zalando 130.000 vierkante meter en moet zo'n duizend banen opleveren. “Gedurende het afgelopen jaar heeft Zalando er meer dan drie miljoen nieuwe klanten bij gekregen”, licht David Schroeder, senior vice president van Zalando de plannen toe. “We moeten ons internationaal goed positioneren om aan de lokale behoeften van ons groeiende klantenbestand te voldoen.” In Italië nam de zendtijd sinds de opening van het fulfilmentcentrum met anderhalve dag af. Zo'n zestig procent van de Italiaanse orders wordt hier verwerkt. 

Lees ook: Zalando neemt fulfilment partners uit handen

Momenteel wordt er ook gewerkt aan een vierde fulfilmentcentrum in de Duitse plaats Lahr, welke bedoeld is voor het klaarmaken van orders voor het zuiden van Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het gebouw moet in het najaar van 2016 operationeel zijn. Het distributiecentrum bij Parijs wordt in 2017 opgeleverd, gevolgd door het dc in Polen. 

Redactie LogistiekProfs 
Afbeelding: het logistiek centrum van Zalando in het Duitse Erfurt 


Plaats een reactie (0)

Reageren